Welkom bij Le Neu Moulin!

Over mij

Reeds tijdens mijn jeugd voelde ik me pas goed in de natuur.  De vele kampen die ik destijds met scouts beleefde in het zuiden van het land deden mijn liefde voor de Ardeense pracht dan ook steeds meer groeien. 

Als lid van Wielewaal (nu Natuurpunt) werd het mij duidelijk dat ik zelf vooral 'duurzaam' wil leven, en mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Mijn eerste stappen waren maatregelen om minder energie te verbruiken, en tijdens mijn zoektocht naar meer groene alternatieven stootte ik op een affiche voor een molenaarscursus en zo ging de bal aan het rollen.

De microbe heeft me danig gebeten, ik ging dus op zoek naar een eigen watermolen, en liefst ergens in het groen.  Na enkele jaren rondzwerven in Sprimont, Erezée, Grupont en Ste-Cécile ontdekte ik uiteindelijk Le Neu Moulin, mijn droom werd in 2012 werkelijkheid.  Een watermolen in het dorp Moulin du Ruy, in l'Ardenne bleue, toeristisch uitstekend gelegen en aan de rand van een groot natuurgebied … mijn project was geboren.

De komende jaren tracht ik hem opnieuw in werking te krijgen zodat ik met de kracht van het water opnieuw graan kan malen, en daarnaast ook 100% groene elektriciteit opwekken. Ik wil dit ook delen met mijn bezoekers, ze de geur en smaak van meel laten ontdekken, en er een prachtige ontmoetingsplek van maken. Je bent dus van harte welkom.

De originele stukken van Le Neu Moulin zijn verhuisd naar Fourneau Saint-Michel, een openluchtmuseum nabij Saint-Hubert, ik moet dus de molen helemaal terug opbouwen. Ik kies daarom meteen ook voor een traag malend type, waardoor ik mijn meel bijna niet opwarm en alle natuurlijke voedingsstoffen bewaard blijven. Hierdoor zal ik zuiver en heerlijk meel kunnen leveren.
De charme van dit project zit in de kleinschaligheid, en dat wil ik zo houden. Dit doe ik door het te delen met andere mensen met een passie, vandaar mijn keuze om enkel bieren van microbrouwerijen te serveren bijvoorbeeld. Voor het nieuwe waterrad laat ik leerlingen van een technische school nabij de molen unieke ervaring opdoen.
Ik wil je graag opnieuw welkom heten op deze eeuwenoude ontmoetingsplaats. In de middeleeuwen werd er, terwijl de boer wachtte op zijn zak gemalen graan, altijd een babbeltje geslagen en alle nieuws uitgewisseld. Vandaag wissel ik verhalen uit, bij een lekker biertje op het terras of binnenkort tijdens het samen bakken van heerlijk molenbrood.

Uit het gastenboek

Hier in dit paradijselijke oord weten we het wel zeker: tijd is de ultieme luxe.
Anoniem
Zin in een vakantie? Bel me op +32 486 49 90 40