De enige bergrivier van België, de Ninglinspo, stroomt door een gebied dat sinds 1949 als Bijzonder Erfgoed geklasseerd is. Het is een plaats die haar schoonheid puurt uit het wilde karakter ervan. Waarschijnlijk één van de meest aantrekkelijke plaatsen van Hoog-België. De natuur is er uitzonderlijk, er is de mogelijkheid om te baden en je kan er genieten van prachtige uitzichten. De loop van de Ninglinspo is ca. 3,5 km lang en heeft een gemiddeld verval van 7,5%.

Langs de Ninglinspo zijn er meerdere wandelmogelijkheden (vanaf 6 km) die vertrekken vanaf de parking van ‘Vallon de Ninglinspo’, waar je makkelijk uw auto kwijt kan. Langs beide oevers loopt er een pad, soms kruis je het riviertje langs een van de vele bruggetjes. Maar op een warme zomerdag is het vooral leuk om de rivier zelf te volgen, door het water.
Her en der kom je tijdens je wandeling langs waterbekkens, die namen kregen als ‘Bain du Cerf’ (hert) en ‘Bain de Diane’ (godin van de jacht). Dit laatste is bijna bovenaan de top van de heuvel gelegen. Deze ‘Baden’ werden door het water gedurende vele tienduizenden jaren uitgesleten. Onderweg passeer je ook nog langs de grootste waterval van de rivier, ‘La Chaudière’. Hogerop wandel je langs ‘La Fourchette’ en ‘La Fagne de la Porallèe’, een heidegebied dat bezaaid is met moerassen, heideplanten en hier en daar een oude boom. Dit dorre plateau contrasteert sterk met de groene vallei. Op de terugweg kom je tenslotte langs een prachtig uitzichtpunt ‘Drouet’.

Info:
     - Sedoz 5, 4920 Sougné-Remouchamps (Aywaille)
     - Wandeling Ninglinspo
 
    - Op 18 km van Le Neu Moulin