Op schattenjacht

Geocaching is een outdoor spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een wandel GPS (of smartphone met ingebouwde GPS) om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Als de "schat" gevonden is moet men na het loggen (noteren dat ook jij hem gevonden hebt) en eventueel ruilen, de "schat" weer op precies dezelfde plek en manier terug leggen ervoor zorgend dat bij het pakken en terugleggen ervan andere mensen niet zien wat men aan het doen is en waar de "schat" ligt. De caches zijn er in diverse maten, van de grootte van een fietsventiel, fotorolletje waar alleen een logboekje in zit tot een munitiekistje of emmer waar men dan de “schat” in zou kunnen vinden.

Een cache is gewoonlijk een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat". Tegenwoordig kan dit ook een dusdanig kleine cache (nano cache) zijn dat er alleen een logboek in zit. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de Geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden. Tegenwoordig zijn er ook applicaties voor verschillende smartphones. Met deze apps is een kaart te zien met alle caches in de omgeving en is de mogelijkheid om een log op de website te plaatsen.

Rond Le Neu Moulin zijn er op wandelafstand verschillende schatten verstopt, zeker nabij Spa. Aan jou om ze te vinden …

Meer informatie vind je op deze website: www.geocaching.com

(opgelet: GSM-toestellen zijn soms slechts tot op 20 meter correct, gebruik liever een wandelgps).