De Grotten van Remouchamps zijn volgens vele bezoekers terecht de mooiste van het land. Ze zijn gevormd door de onderaardse loop van de Rubicon, die nabij de uitgang in de Amblève uitmondt. Deze rivier wordt gevoed door de ‘Vallée des Chantoirs’’.

De grot is in twee delen opgedeeld. Het eerste deel gaat te voet, het tweede deel gaat met een boot. In het eerste deel komt men onder andere door een zaal die 8.000 jaar geleden door paleolithische jagers bewoond werd. Onderweg kom je tientallen stalagmieten en stalactieten tegen, of wanneer ze elkaar raken zuilen. Dikwijls kan je ze met wat verbeelding een naam geven, zoals de ‘Dame Blanche’ en ‘Moeder met kind’. Op het einde kom je in de ‘Kathedraal’, een grote zaal waar door de afzetting een orgel, een stal en een preekstoel gevormd werden. Je daalt steeds dieper de grotten in, en in het tweede deel vaar je via de langste onderaardse boottocht van Europa langzaam over de meanders langs fraaie objecten, om zo weer bij het beginpunt uit te komen.

Sinds 1828 worden de grotten bezocht door toeristen, in 1924 zijn ze voorzien van feeërieke verlichting. In de grot is er het hele jaar door een temperatuur van 8 tot 10 °C.

Meer info
  - Rue de Louveigné 3, 4920 Aywaille
  - http://www.lesgrottes.be/nl/
 
 - Op 23,6 km van Le Neu Moulin